We werken hard aan de samenstelling van het theaterprogramma voor CorporatiePlein 2024. Hieronder vind je alvast de eerste aanzet daartoe, het aanbod wordt nog verder uitgebreid. Voor sommige sessies zoeken we nog corporaties die zich in het programma-item en onderwerp herkennen. Ben je dat? Stuur ons dan een bericht. Wijzigingen voorbehouden. Houd de website en in het bijzonder deze pagina dus in de gaten.

09:15 uur

Kick-off sessie Job van den Berg 'Laat data en AI voor je werken'

De ontwikkelingen rondom data en AI gaan razendsnel. Als je als woningcorporatie toekomstbestendig wilt zijn, zal je moeten innoveren. Technologie-kenner en data-expert Job van den Berg neemt je in de kick-off sessie op inspirerende wijze mee in de mogelijkheden om data en AI voor jou te laten werken. Toegankelijk, praktisch, met veel energie én met gevoel voor urgentie. Job is auteur van meerdere boeken over AI en zijn nieuwste boek ‘Handboek AI Strategie’ dat hij samen schreef met zijn compagnon Remy Gieling, ligt voor de eerste 250 bezoekers klaar. Dus kom op tijd, pak deze inspirerende sessie mee en doe je voordeel met dit uitermate interessante AI handboek!

10:30 uur

Community-building: de volgende stap in digitale klantcommunicatie

Door digitalisering van communicatiekanalen en slim gebruik van data evolueert huurderscommunicatie naar een meer digitale, proactieve, gepersonaliseerde benadering. Vaak wordt dat procesgericht toegepast, bijvoorbeeld om huurachterstanden voor te zijn of te communiceren over gepland onderhoud. Minder bekend en dus toegepast is dat deze digitale kanalen ook mogelijkheden voor een gemeenschapsgerichte benadering bieden om daarmee de huurderservaring te verbeteren en de betrokkenheid te vergroten. In deze sessie vertelt een collegacorporatie hoe zij inzetten op community-building met platformen en communicatiekanalen waar huurders elkaar kunnen ontmoeten.

Zo kan jouw functioneel beheer tegen een stootje

In een snel veranderende digitale wereld is goed functioneel beheer cruciaal voor woningcorporaties. Uitbesteden lijkt handig, maar brengt risico's met zich mee. Wooninc. deelt hoe zij een robuuste beheerorganisatie hebben opgezet. Belangrijk hierbij is de betrokkenheid van de business en het invullen van de functie van functioneel beheerder en kerngebruikersrol. Zo worden knelpunten snel opgelost en kunnen systemen optimaal functioneren. Deze aanpak zorgt voor een stevige basis en bereidt corporaties voor op een succesvolle digitale toekomst.

12:00 uur

Gaat ChatGPT werk uit handen nemen van woningcorporaties?

De hierbovengenoemde vraag stellen – aan ChatGPT – staat binnen een fractie van een seconde gelijk aan het antwoord geven. Ja! Dat tools als ChatGPT een dondershandige ondersteuning kunnen zijn bij het schrijven van teksten – zoals deze – dat is voor de meesten geen nieuws. Maar dat dit soort AI diensten ook kunnen worden gebruikt als virtuele assistent in klantcommunicatie, voor data-analyse en automatisering van administratieve taken, is dat wel. In deze sessie laat Vidomes aan de hand van (live) voorbeelden zien hoe zij dat doen.

Data en algoritmen als fraudewaakhond

De kracht zit hem in de herhaling en dat gaat vaak ook op voor fraudeurs. Door algoritmen los te laten op een combi van databronnen is het kinderlijk eenvoudig om fraude – ofwel verdachte patronen – te detecteren. Zo kan die bak aan data die corporaties tot hun beschikking hebben ineens behulpzaam zijn om proactief in actie te komen om fraude in de kiem te smoren, of nog beter, te voorkomen. In deze sessie vertelt een collegacorporatie hoe zij algoritmen en data gebruiken en geven handreikingen om er ook zelf mee aan de slag te gaan.

14:15 uur

Een betrokken en betrouwbare huisbaas door vastgoeddata

Het juiste onderhoud op het juiste moment uitvoeren, een kloppende plattegrond, de juiste woningwaardering, dit zijn slechts een paar uitdagingen waar iedere corporatie mee te maken heeft. Door gestructureerd data over je vastgoed te verzamelen, worden deze uitdagingen behapbaar. Goed beheer van vastgoeddata kan corporaties veel waardevolle inzichten bieden. Het draagt bij aan het zijn van die betrokken en betrouwbare huisbaas. Inzicht in vastgoeddata kan leiden tot hogere rendementen, verminderde risico's en meer efficiëntie van de vastgoedportefeuille. In deze kennissessie geeft Brecht den Ouden, Business Consultant Digitale Innovatie en Transformatie bij Woonstad Rotterdam, voorbeelden hoe je efficiënt beheer van vastgoeddata aanpakt en wat het je op kan leveren! 

Aedes kennissessie (nadere info volgt)

Nadere info volgt zsm